Best Hidden Gem of the World 2023
Wij zijn momenteel gesloten Heel graag tot ziens in de lente van 2025!

1 miljoen tulpen, 700 soorten

Ontdek de magie van de tulp

Showtuin

Dompel je onder in een zee van kleuren en stap in onze Tulip Heaven!

Geniet van onze betoverende selfie/showtuin waar maar liefst 1 miljoen tulpen (in 700 verschillende soorten) geplant staan. 

Maak de ultieme foto in dit kleurenpalet of vanaf de speciale fotopunten. Alle tulpensoorten komen uit onze eigen kwekerij.

Bloei update: de tulpen in onze showtuin zijn gekopt en worden deze zomer geoogst en verwerkt in de bollenschuur. 

NB: houd er rekening mee dat onze showtuin in fases bloeit en dat wij afhankelijk zijn van de natuur. Maar met 700 soorten in onze showtuin, onze indoor tulip show en indoor picking garden, zijn er altijd soorten tulpen in bloei.

Tulpenvelden en ervaringen in Amsterdam, diverse kleuren, fietstochten, Nederlandse bezienswaardigheden, winkelen, fietsroutes, activiteiten in Nederland.

Onze missie

Eind 2019 is Tulip Experience Amsterdam opgezet, mede door het groeiende toerisme in de Bollenstreek en de toenemende druk op de bollenvelden (de productievelden).

Met de Tulip Experience informeren we bezoekers over het harde werk van de bollenkweker én bieden we de mogelijkheid om geweldige foto's te maken, zonder de kostbare productievelden in de Bollenstreek te beschadigen.

"Welcome to Tulip Heaven" bord in de velden van Lisse met een molen. Ontdek bloemenvelden, wandeltochten, molentochten en meer in Nederland. Verken de bezienswaardigheden van Amsterdam en attracties in de buurt.

Museum

Waar de geschiedenis en het kwekersproces van de tulp tot bloei komt

In ons museum nemen we je mee op de reis die de tulp heeft afgelegd over de wereld. 

Vanaf de ontdekking in Kazachstan rond het jaar 1000 tot aan de huidige status als icoon van Nederland. Je komt alles te weten over de tulp en je leert op interactieve wijze over de cyclus van het bollenkweken aan de hand van nieuwe machines en oude objecten (van vóór 1950).

Je kunt ons museum ook ontdekken met onze audiotour, beschikbaar in 9 talen.

Indoor plukkerij

Pluk je eigen bosje tulpen!

In de indoor plukkerij kun je je eigen bosje tulpen plukken om mee naar huis te nemen, dit is inbegrepen in de ticketprijs. Zo ga je naar huis met een kleurrijke herinnering aan je bezoek!

Familie die tulpen plukt in Nederland, zoon en dochter krijgen witte tulpen van moeder. Verken Nederlandse kunstgalerijen en lokale tulpenervaringen in Amsterdam.

Maar… er is nog veel meer te beleven bij de Tulip Experience!

Van een bioscoop, tot streekmarkt en diverse kunstexposities over de tulp en de Bollenstreek… beleef het bij Tulip Experience Amsterdam!

Coffeecorner ‘De Witte Zwaan’

Of je nu zin hebt in een kop koffie, een smaakvolle lunch, of typisch Nederlandse lekkernijen; bij onze authentieke coffeecorner ‘De Witte Zwaan’ kun je ervan genieten met uitzicht op onze betoverende showtuin.

Streekmarkt

Scoor de leukste tulpensouvenirs bij onze streekmarkt; van sleutelhangers en tassen tot mokken en magneten. Ook verkopen we hier (handgemaakte) lokale producten en zomerbloeiende bloembollen.

Bioscoop

Bekijk een korte film over het tulpenkweken vóór 1950 in onze authentieke bioscoop. De unieke historie wordt hier tot leven gebracht!

Voor kids

Kinderen ontdekken spelenderwijs de magische wereld van de tulp met onze avontuurlijke speurtocht. Zo is een bezoek niet alleen heel leuk, maar ook leerzaam!

Kunstexposities

Ontdek onze 4 prachtige kunstexposities, waaronder de ‘Bloemencorso Bollenstreek Collection’, ‘ninety-nine tulips’, werk van lokale kunstenaars en inzichten van grote meesters.

Gratis parkeren

We hebben een ruim parkeerterrein met 150 plekken voor auto's en 7 plekken voor bussen of campers. Parkeren is gratis en alleen mogelijk gedurende je bezoek, reserveren is niet nodig.

Ervaringen van onze gasten

Agenda

 • mrt.
  31
 • apr.
  1
Paasweekend

Vier Pasen bij de Tulip Experience! De Paashaas heeft paaseitjes verstopt tussen onze 700 tulpensoorten. Hoeveel kun jij er vinden dit weekend?

 • apr.
  6
 • apr.
  7
Bezoek van de Tulpenfee

De Tulpenfee brengt ook dit jaar weer haar magie bij Tulip Experience Amsterdam. Maak een foto met haar en vraag haar alles wat je wil over de wonderlijke tulp. Een betoverend weekend!

 • apr.
  20
 • apr.
  21
Bloemencorso Bollenstreek

Kom dit weekend gezellig corso steken in onze showtuin; we hebben bloemen en prachtige objecten geregeld die versierd mogen worden. Je kunt je creativiteit dus de vrije loop laten gaan!

 • apr.
  27
 • apr.
  28
Koningsdag en aftrap van de meivakantie

Vier Koningsdag en trap de meivakantie af bij de Tulip Experience! Ontdek onze kleurrijke tulpen, geniet van festiviteiten en beleef een vorstelijk begin van de vakantie in onze betoverende showtuin.

 • mei
  4
 • mei
  5
Bezoek van de Tulpenfee

De Tulpenfee betovert ook dit weekend de Tulip Experience. Vier Bevrijdingsdag en ontmoet en maak de leukste foto’s met het grootste icoon van Nederland!

 • mei
  12
Moederdag

Tulpen en Moederdag gaan perfect samen! In het laatste weekend van dit seizoen, ontvangen alle moeders op Moederdag een mooie korting op hun entreeticket.