Best Hidden Gem of the World 2023
Wij zijn momenteel gesloten Heel graag tot ziens in de lente van 2025!

Een écht familiebedrijf

Over Tulip Experience Amsterdam

Tulip Experience Amsterdam is eind 2019 opgericht door bollenkweker Simon Pennings.

Dit kwam mede door het toenemende toerisme in de Bollenstreek en de toenemende druk op de bollenvelden (de productievelden).

Simon ondervond, net als andere kwekers, jaarlijks aanzienlijke schade aan zijn tulpenvelden en hij constateerde een sterke behoefte onder bezoekers aan de Bollenstreek om niet alleen mooie foto's te maken, maar ook het verhaal achter de tulp en het vak van de bollenkweker te begrijpen.

Afbeelding tussen rode tulpen, toeristen in een tulpenveld, man en vrouw die foto's maken, kind tussen het tulpenbollenveld, tulpervaring in Amsterdam, evenementen in Noordwijkerhout, Nederlandse culturele en buitenactiviteiten. Verken de Nederlandse cultuur.

Onze missie

Het toenemende toerisme in de Bollenstreek en de huidige ‘selfiecultuur’ hebben de afgelopen jaren zijn weerslag gehad op de kwetsbare bollenvelden.

Bezoekers aan de streek dwalen vaak zorgeloos door de velden, op zoek naar het mooiste plaatje. Zij zijn zich vaak onbewust van het feit dat de velden voor productie bedoeld zijn en dat kwekers hun tulpen hier telen voor bol productie. De velden worden vernield wanneer er over paden wordt gesprongen, of zelfs dwars door de velden wordt gelopen! Wij willen bezoekers hierover informeren én de mogelijkheid bieden om het perfecte plaatje te schieten zonder daarmee de kostbare velden te beschadigen. Onze speciaal aangelegde selfie-/showtuin biedt eindeloze mogelijkheden om prachtige foto’s te schieten tussen honderdduizenden tulpen of vanaf één van de bijzondere fotopunten.

Het is onze missie en passie om kennis over de tulpenteelt te delen in de vorm van een unieke belevenis. Met een combinatie tussen educatie én beleving willen we de kennis over Nederlands grootste icoon vergroten. Want wij zijn trots op het bollenkwekersvak, de Bollenstreek en de tulp!

Verpletterde tulp in Nederlandse Bollenstreek, toerisme beschadigt de tulpenvelden. Selfie-obsessie schaadt tulpenvelden, waarbij de teler word beschadigd. Keukenhof amsterdam

Al ruim 70 jaar een écht familiebedrijf

Het familiebedrijf achter Tulip Experience Amsterdam teelt al drie generaties met veel passie tulpen en we laten je nu graag zélf de magie van de tulp ervaren. 

In 1951 begon Wim Pennings de tulpenkwekerij, en vandaag de dag staat zijn zoon Simon aan het roer. Tulip Experience Amsterdam wordt geleid door kleindochter Sylvia, met ondersteuning van haar ouders Simon & Hetty. Maar ook kleindochters Sophie, Lucy en Alice helpen mee en zélfs achterkleindochters Lola en Frenkie!

Generaties bij de Tulip Experience Amsterdam. Familietrots voor tulpenkweek. Maak kennis met Wim, Simon, Sylvia en Hetty Pennings. Vakantieactiviteiten Nederland
Ontmoet de familie Pennings, al generaties lang gepassioneerd over tulpen. Ervaar de magie van hun tulpenboerderij in Amsterdam. Nederlandse festivals. The Tulip Experience Amsterdam

Ook werken bij Tulip Experience Amsterdam?

Wil jij werken bij de kleurrijkste tulpen-attractie van Nederland?

Vind je het leuk om in een internationale omgeving te werken en met een gezellig team onze bezoekers een onvergetelijke lente-ervaring te bezorgen?

Tulip Experience Amsterdam is ieder seizoen op zoek naar enthousiaste aanpakkers! Bekijk hier onze openstaande vacatures. Sollicitaties mogen verstuurd worden naar Sylvia Pennings via info@tulipexperienceamsterdam.com.

Vrouwen tussen de tulpen in de tulpenvelden van Amsterdam. Bezoekers genieten van de tulpenervaring. Ontdek must-see plaatsen en culturele evenementen in Nederland.
Gids legt de Tulip Experience Amsterdam-leaflet uit aan een aandachtig publiek. Spannende carrièremogelijkheden in een internationaal, vriendelijk team. Onvergetelijke lente-ervaring. Nederlandse outdoor activiteiten