Best Hidden Gem of the World 2023
Wij zijn momenteel gesloten Heel graag tot ziens in de lente van 2025!

Yes! Onze Tulip Experience verkozen tot

Best Hidden Gem of the World

20 oktober, 2023Leestijd 2 minuten

WOW, wat een fantastisch avontuur was dit! We zijn ongelofelijk trots om met jullie te delen dat onze Tulip Experience tijdens Remarkable Venue Awards op de Tourism Innovation Summit, is uitgeroepen tot 'Best Hidden Gem of the World’ door Tiqets. 

Met onze ‘Verborgen Parel’, wisten we attracties uit New York, Dubai en Venetië achter ons te laten. We nemen je graag mee in onze vreugde en trots op deze overwinning in Sevilla.

Hollandse glorie op het wereldtoneel

Voordat we de wereldtitel 'Best Hidden Gem' mochten ontvangen, werden we in Nederland al bekroond met de award voor ‘Best Hidden Gem van Nederland’, aan de hand van een jury-oordeel. De vakjury nam daarbij de criteria van bijzonder, uniek en relatief onbekend mee in hun oordeel en bovendien dat de attractie een ultieme inspanning doet om de bezoeker een echte belevenis te bezorgen. 

Met deze nationale winst waren we al heel erg vereerd, en daarna was het tijd om op het wereldtoneel te strijden. En guess what? Jullie - onze fantastische bezoekers - hebben ons mede daar gebracht dankzij jullie stemmen.

De vakjury nam de criteria van bijzonder, uniek en relatief onbekend mee in hun oordeel.
Tulip Experience verkozen tot Best Hidden Gem of the World 0001 0002
Simon, Hetty & Sylvia Pennings (oprichters Tulip Experience Amsterdam) reisde in spanning af naar de Tourism Innovation Summit in Sevilla voor de uitreiking, een familieavontuur!
Tulip Experience verkozen tot Best Hidden Gem of the World 0001 0007
Sylvia neemt de ‘Best Hidden Gem van Nederland’ award in ontvangst bij Tiqets.

Nek- aan nek race

Er zijn zeven categoriën te onderscheiden bij de Remarkable Venue Awards en we waren de enige Nederlandse winnaar van alle categorieën. In de categorie “Best Hidden Gem” namen we het op tegen the View at the Palm in Dubai, Edge in New York, het Palazzo Pisani in Venetië, het Rodin Museum in Parijs, het Casa da Guitarra in Porto, elBulli1846 in Gerona en Barley Hall in York. Het was zó spannend en de race naar de overwinning was nek-aan-nek. De euforie was daarom des te groot toen onze “Tulip Experience Amsterdam” werd uitgeroepen als winnaar. 

Tulip Experience verkozen tot Best Hidden Gem of the World 0001 0003
Op de foto met de winnaars van alle zeven verschillende categorieën.

Speech!

"Zonder jullie, onze geweldige volgers en bezoekers, zou deze droom nooit werkelijkheid zijn geworden. Jullie enthousiasme en steun hebben ons nog meer doen stralen. En natuurlijk een enorme shoutout naar ons team, wiens inzet en harde werk onze Tulip Experience naar een hoger niveau tilt! Tot slot, veel dank aan Tiqets voor deze ongelofelijke kans en voor het warme welkom op de Tourism Innovation Summit in Sevilla", aldus Sylvia, eigenaar Tulip Experience Amsterdam. 

Deze award is een erkenning voor onze inspanningen op internationaal niveau. We kijken enorm uit naar seizoen 2024.
Tulip Experience verkozen tot Best Hidden Gem of the World 0001 0004
Tulip Experience verkozen tot Best Hidden Gem of the World 0001 0005

Eerbetoon aan de Bollenstreek

We stonden in een indrukwekkend rijtje genomineerde attracties van over de hele wereld: van New York tot Dubai en van Portugal tot Venetië. Het winnen van deze prijs is dan ook een bijzonder eerbetoon aan onze prachtige Bollenstreek. De regio die ons inspireert en de thuisbasis is van ons familiebedrijf. 

Onze Experience is acht weken per jaar te bezoeken en we willen onze bezoekers het verhaal achter de tulp vertellen en de magie van de tulp laten ervaren. In ons museum, dat de rest van het jaar in gebruik is als bloembollenbedrijf, leer je alles over de rijke geschiedenis, het kweekproces en verrassende feitjes over de tulp. Daarnaast maak je natuurlijk de mooiste foto’s in onze showtuin met 1 miljoen tulpen in 700 verschillende soorten. 

Zien we je snel? 

We heten je iedere lente van harte welkom op de Delfweg 37 in Noordwijkerhout. Tickets zijn te koop via deze website.

Over de Tiqets Remarkable Venue Awards

De Tiqets Remarkable Venue Awards zijn in het leven geroepen om de beste musea, attracties en ervaringen in de meest bezochte landen ter wereld te erkennen en te vieren. 

De eerste Remarkable Venue Awards-ceremonie vond plaats in Parijs in 2017, en sindsdien zijn musea en attracties erkend in Frankrijk, Italië, Nederland, Spanje, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten, Portugal en de Verenigde Arabische Emiraten. 

Tiqets is een van 's werelds toonaangevende online boekingsplatforms voor musea, attracties en ervaringen, beschikbaar in meer dan 60 landen, meer dan 1000 steden en 17 talen. Sinds 2014 heeft Tiqets een missie om miljoenen reizigers te helpen meer manieren te vinden om cultuur te ontdekken en de beste ervaringen op hun bestemming te bezoeken. Ga voor meer informatie naar Tiqets.com.

Deel deze pagina