Best Hidden Gem of the World 2023
Wij zijn momenteel gesloten Heel graag tot ziens in de lente van 2025!

Van corso tot canvas

Ontdek de Bloemencorso Bollenstreek Collection

10 juli, 2023Leestijd 3 minuten

Bloemen- en kunstliefhebbers opgelet! Wist je al dat we een bijzondere kunstexpositie tentoonstellen in onze Tulip Experience?

Namelijk de ‘Bloemencorso Bollenstreek Collection’ van de getalenteerde kunstenaar Simon Balyon. Dit is niet zomaar een expositie; het is een ode aan 75 jaar Bloemencorso Bollenstreek, speciaal gecreëerd in opdracht van Tulip Experience Amsterdam. Sinds 2021 werkt Simon aan deze negendelige kunstcollectie dat de schoonheid en het cultureel erfgoed van het Bloemencorso in olieverf vangt, van Noordwijk tot Haarlem.

Van canvas tot corso ontdek de Bloemencorso Bollenstreek Collection 0001

Meet the Artist

Ontmoet Simon Balyon, de getalenteerde kunstenaar achter onze kunstexpositie! Simon weet winterse landschappen, zomerse taferelen en serene strandgezichten op unieke wijze te schilderen. Simon Balyon heeft fans van over de hele wereld, van Amerika tot Europa. Zijn stijl? Een prachtige mix van impressionisme (denk Haagse School) en romantiek, geïnspireerd door grote namen als Mesdag en Maris. Kortom, een kunstenaar om in de gaten te houden en te bewonderen bij onze Tulip Experience.

Ode aan het Bloemencorso Bollenstreek

Wat begon in 2021 is nu uitgegroeid tot een fascinerende serie die het Bloemencorso Bollenstreek viert. Tot nu toe zijn de schilderijen van Noordwijk, Voorhout en Sassenheim al onthuld, en we kunnen niet wachten om in 2024 de toevoegingen van Lisse en Hillegom te laten zien. Twee nieuwe meesterwerken die ons kunstavontuur voortzetten! We breiden de collectie uit tot 2030, wanneer we de gehele negendelige serie trots kunnen presenteren, van Noordwijk tot Haarlem.

Van canvas tot corso ontdek de Bloemencorso Bollenstreek Collection 0002
Van canvas tot corso ontdek de Bloemencorso Bollenstreek Collection 0003

Elk nieuw tulpenseizoen brengt een nieuw stukje van deze bijzondere collectie naar onze Experience, dus blijf ons volgen voor meer artistieke verrassingen.

Benieuwd naar meer werken van Simon Balyon? 

Neem een kijkje op zijn website!

Deel deze pagina