Best Hidden Gem of the World 2023
Wij zijn momenteel gesloten Heel graag tot ziens in de lente van 2025!

Zes locaties met uitgestrekte bollenvelden

Waar vind ik de mooiste tulpenvelden in Nederland?

30 juni, 2023Leestijd 2 minuten

Op zoek naar de beste locatie om de bloeiende tulpenvelden te bewonderen? We got you! We hebben zes locaties waar je gegarandeerd kunt genieten van de uitgestrekte bollenvelden. 

We snappen het helemaal; bij het zien van een bloeiend tulpenveld wil je niets liever dan erin duiken om de perfecte foto te maken. Maar de tulpenvelden mogen niet betreedt worden voor het maken van foto’s, want de kleurrijke bollenvelden (de productievelden) zijn namelijk het harde werk (én grote trots) van de bollenkwekers. Iedere voetstap in zo’n productieveld kan zomaar een klein fortuin aan schade betekenen aan hun product.

Tulip Experience Amsterdam

Goed nieuws! Want wij hebben dé oplossing: onze Tulip Experience. Iedere lente bouwen wij onze productiehal om tot een tulpenmuseum, speciaal voor jou! In onze showtuin kun je tussen 1 miljoen tulpen in 700 verschillende soorten lopen en de mooiste plaatjes schieten. 

Maar je leert er ook het verhaal achter de tulp én je mag na afloop een bosje tulpen plukken als kleurrijke herinnering aan je bezoek. Alle tulpen in onze showtuin komen rechtstreeks uit onze eigen kwekerij. Dus geen zorgen over schade of boze blikken; in onze speciaal aangelegde showtuin mag je vrij rondhuppelen en kun je de magie van de tulp van dichtbij ervaren.

Onze topaanbevelingen

Klaar om je te laten betoveren door de mooiste plekken in Nederland waar je de tulpenvelden met gepaste afstand en respect kunt bewonderen? Hier zijn onze topaanbevelingen voor een onvergetelijke tulpenervaring, allemaal prachtig en perfect te combineren met een bezoek aan onze Tulip Experience. Let’s go!

Waar vind ik de mooiste tulpenvelden in Nederland 0002

Aanbeveling 1

De Bollenstreek

Het is geen geheim dat de Bollenstreek het centrum van de Nederlandse bloembollencultuur is. Met velden die zich uitstrekken van Leiden tot Haarlem, is dit dé plek om de tulp te bewonderen. De pittoreske wegen en gezellige dorpen op de route geven je de ultieme Nederlandse ervaring. En het leukste? Onze Tulip Experience ligt er middenin én ligt vlakbij de Keukenhof!

Aanbeveling 2

Noordoostpolder

Voor wie het avontuur iets verderop zoekt, is de Noordoostpolder een goede optie! Hier vind je het Tulpenfestival, waar kilometers aan tulpenroutes je langs kleurrijke velden leiden. Een roadtrip waard!

Aanbeveling 3

Goeree-Overflakkee

Dit eiland in Zuid-Holland verrast bezoekers met zijn uitgestrekte tulpenvelden. Een minder bekende locatie, maar zeker niet minder mooi. De rustige wegen maken het een ideale plek voor een fietstocht langs de bloeiende velden.

Aanbeveling 4

Flevoland

Naast de Noordoostpolder heeft Flevoland, met gebieden zoals de Flevopolder, ook indrukwekkende tulpenvelden. Elk voorjaar verandert het landschap hier in een kleurrijke zee van kleuren.

Aanbeveling 5

Kop van Noord-Holland

Het gebied rondom Schagen en Den Helder staat ook bekend om zijn tulpenvelden. Hier kun je genieten van uitgestrekte bloemenvelden tegen de achtergrond van typisch Hollandse dorpjes en de kustlijn.

Aanbeveling 6

Zeeland

Ook in Zeeland, vooral op het eiland Walcheren, kun je verrassend mooie tulpenvelden vinden. De combinatie van kleurrijke velden en het Zeeuwse landschap biedt een uniek uitzicht!

Je bezoek alvast plannen?

We heten je komende lente van harte welkom bij onze Tulip Experience op de Delfweg 37 in Noordwijkerhout. Tickets zijn natuurlijk te koop via onze website.

Deel deze pagina