Best Hidden Gem of the World 2023
Geopend van 21 maart t/m 12 mei 2024 Dagelijks van 9.00 - 18.00 uur

Een écht familiebedrijf

Over Tulip Experience Amsterdam

Tulip Experience Amsterdam is eind 2019 opgericht door bollenkweker Simon Pennings.

Dit kwam mede door het toenemende toerisme in de Bollenstreek en de toenemende druk op de bollenvelden (de productievelden).

Simon ondervond, net als andere kwekers, jaarlijks aanzienlijke schade aan zijn tulpenvelden en hij constateerde een sterke behoefte onder bezoekers aan de Bollenstreek om niet alleen mooie foto's te maken, maar ook het verhaal achter de tulp en het vak van de bollenkweker te begrijpen.

Missie 1

Onze missie

Het toenemende toerisme in de Bollenstreek en de huidige ‘selfiecultuur’ hebben de afgelopen jaren zijn weerslag gehad op de kwetsbare bollenvelden.

Bezoekers aan de streek dwalen vaak zorgeloos door de velden, op zoek naar het mooiste plaatje. Zij zijn zich vaak onbewust van het feit dat de velden voor productie bedoeld zijn en dat kwekers hun tulpen hier telen voor bol productie. De velden worden vernield wanneer er over paden wordt gesprongen, of zelfs dwars door de velden wordt gelopen! Wij willen bezoekers hierover informeren én de mogelijkheid bieden om het perfecte plaatje te schieten zonder daarmee de kostbare velden te beschadigen. Onze speciaal aangelegde selfie-/showtuin biedt eindeloze mogelijkheden om prachtige foto’s te schieten tussen honderdduizenden tulpen of vanaf één van de bijzondere fotopunten.

Het is onze missie en passie om kennis over de tulpenteelt te delen in de vorm van een unieke belevenis. Met een combinatie tussen educatie én beleving willen we de kennis over Nederlands grootste icoon vergroten. Want wij zijn trots op het bollenkwekersvak, de Bollenstreek en de tulp!

Missie 2

Al ruim 70 jaar een écht familiebedrijf

Het familiebedrijf achter Tulip Experience Amsterdam teelt al drie generaties met veel passie tulpen en we laten je nu graag zélf de magie van de tulp ervaren. 

In 1951 begon Wim Pennings de tulpenkwekerij, en vandaag de dag staat zijn zoon Simon aan het roer. Tulip Experience Amsterdam wordt geleid door kleindochter Sylvia, met ondersteuning van haar ouders Simon & Hetty. Maar ook kleindochters Sophie, Lucy en Alice helpen mee en zélfs achterkleindochters Lola en Frenkie!

Familiebedrijf small
Familiefoto

Ook werken bij Tulip Experience Amsterdam?

Wil jij werken bij de kleurrijkste tulpen-attractie van Nederland?

Vind je het leuk om in een internationale omgeving te werken en met een gezellig team onze bezoekers een onvergetelijke lente-ervaring te bezorgen?

Tulip Experience Amsterdam is ieder seizoen op zoek naar enthousiaste aanpakkers! Bekijk hier onze openstaande vacatures. Sollicitaties mogen verstuurd worden naar Sylvia Pennings via info@tulipexperienceamsterdam.com.

Over ons 3
Werken bij 3